Система Orphus

Головна » Міфи і легенди » Про жінок-шпигунок

Про жінок-шпигунок

Дата додавання: 2019-12-17

У 1905 році в місті відкрили лінію телефонної станції, яку профінансував Давид Барський. 1914 році на станцію надійшов наказ: набирати телефоністів зі знанням іноземних мов. Країна була зацікавлена у «шпигунах», які намагалися дізнатися від Німеччини якомога більше військових таємниць. Тому телефони громадян за наказом прослуховувались.

Стало відомо, що до міста приїздить «таємний інспектор», який буде набирати команду «прослуховувачів» телефонів. Документи поштово-телеграфнної контори свідчать, що ні прізвища, ні зовнішнього вигляду цього таємного агента ніхто не знав. Всі здивувались, коли дізнались, що це –жінка. Вона набирала команду жінок-шпигунок.

Почали набирати молодих жінок з знанням трьох мов: англійської, французької та німецької. Жінка мала підписати документ «Я не буду вступати в «масонську ложу», не належатиму до таємного товариства. Зобов’язуюсь доповідати і прослуховувати всі телефонні розмови, які відбуваються під час мого чергування. Також не виходити заміж доки працюю на телефонно-телеграфній конторі» - це входило в контракт.

Це все зафіксовано у документах поштової контори, які зберігаються зараз в архівах.

(По матеріалам - сайту www.gre4ka.info )

Кількість переглядів: 1198


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх