Система Orphus

Черевко Кім Михайлович

Дата добавления: 2013-02-23

Черевко Кім Михайлович
Черевко К.М.
(1936 - 2008)

Черевко Кім Михайлович народився 16 липня 1936 року в с. Оболонь, Оболонського району, Полтавської області в сім'ї робітників.

Після закінчення в 1959 році Полтавського інженерно - будівельного інституту працював в Одеській області головним інженером Ширяївської міжколгоспної будівельної організації.

З 1963 по 1966 року обіймав посаду головного

інженера будівельного управління № 2 тресту "Кіровоградсельстрой" в м. Знам'янка.

З 1967 по 1974 роки працював в будівельному управлінні "Гідроспецстрой" № 2 тресту "Дніпроспецбуд" на посадах начальника виробниче - технічного відділу, потім керівника управління.

У 1973 році очолив будівництво I лінії водопроводу "Дніпро-Кіровоград".

Була проведена розчистка та укріплення берегів Інгул , активно велося будівництво водопровідних і каналізаційних систем міста, мостів і доріг, проведені нові тролейбусні лінії.

У 1974 році Черевко К.М. був обраний першим заступником голови виконкому Кіровоградської міської Ради народних депутатів.

Очолив Виконком Кіровоградської міської Ради народних депутатів, маючи великий досвід організаторської роботи. Його компетентність, наполегливість сприяли успішному вирішенню нагальних проблем життєдіяльності міста.

Важливим аспектом його діяльності в якості голови виконкому стало сприяння розвитку виробничого комплексу міста. Саме за час його роботи досягнуто найвищого рівня у виробництві Кіровоградських заводів: "Сегмент", "Червона зірка" , "Гідросила" . Високих темпів розвитку галузі машинобудування був досягнутий, перш за все, за рахунок збільшення виробництва сільськогосподарської техніки, впровадження сучасних енергозберігаючих технологій. Впровадження нових технологій виробничої і соціальної інфраструктур заводів "Радій" і "Пішмаш" забезпечило створення нових робочих місць для 12 тис. осіб.

При його сприянні були побудовані II і III лінії водопроводу "Дніпро - Кіровоград".

На посаді голови виконкому особливу увагу приділяв вирішенню питань будівництва важливих для міста комунальних та соціальних об'єктів.

З 1977 по 1986 року обіймав посаду голови виконкому Кіровоградської міської Ради народних депутатів.

З 1986 по 1992 роки працював керівником управління капітального будівництва виконкому Кіровоградської обласної Ради народних депутатів.

З 1992 по 1994 року Черевко К.М. очолював союз будівельників Кіровоградської області.

З 1994 по 1995 роки працював інспектором спеціалізованої інспекції виконавчого комітету Кіровоградської міської ради.

З 1995 по 1999 роки працював заступником директора управління ринками Кіровоградського обласного споживчого союзу.

Черевко К.М. всіляко сприяв соціально - економічному розвитку міста . За його ініціативи і наполегливості поліпшено житлові умови багатьом жителям міста. Починається будівництво нових житлових мікрорайонів і житлових масивів (101-й і 102-й мікрорайони, житлові масиви на вулицях Пацаєва , Бєляєва, Габдрахманова, Кірова , Полтавської , просп. Винниченка). Завдяки цьому щорічно більше 3000 громадян отримували квартири. Це сприяло поліпшенню умов життя жителів міста і збільшення його населення, в цей період кількість жителів міста з 180 тис. Чоловік досягло 280 тис. Завершено будівництво автобази і готелі "Турист" , готельного комплексу "Добруджа", спорткомплексу "Колос", введений в експлуатацію кінотеатр "Ятрань" (нині - перебудований в магазин). У кожному новому мікрорайоні будувалися аптеки, поліклініки, школи, дитячі садки. Зусиллями Черевко К.М. вдалося розширити мережу навчальних закладів. Побудовано та введено в дію 9 нових шкіл (школи № 8, 10, 16, 18, 19, 20, 25, 29, 31) і 12 дитячих садків. Також будувалися установи охорони здоров'я (дитяча полікліника по вул.Шевченка , районна лікарня, онкодиспансер та ін.), медичне містечко, обласна бібліотека ім. Н. Крупської (нині - обласна бібліотека ім. Д. Чижевського ).

Він приділяв велику увагу підтримці дітей, які позбавлені батьківського піклування або проживали в малозабезпечених сім'ях, дітей - сиріт. Ці діти знайшли притулок в нових приміщеннях школи - інтернату.

За підтримки Черевко К.М. почали відновлюватися культурні традиції, місто стало одним з провідних в Україні центрів народної хореографії завдяки танцювальним ансамблям "Ятрань", "Зоряне".

За особистий внесок у забезпеченні соціально-економічного, культурного, соціального розвитку міста неодноразово нагороджувався різними грамотами, а в 2004 році з нагоди 250-річчя міста Кіровоград Черевко К.М. Кабінет Міністрів України нагородив Почесною грамотою. У 2006 році Кім Черевко був нагороджений золотою відзнакою виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради «За заслуги» І ступеня.

Рішенням Кіровоградської міської ради 15 вересня 2007 року Кіму Михайловичу Черевку присвоєно звання "Почесний громадянин м. Кіровограда".

Помер К.М.Черевко 25 травня 2008 року, похований у Кіровограді. [16][19]

Количество просмотров: 3118


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх