Система Orphus

Бахмач Євген Степанович

Дата добавления: 2013-02-25

Бахмач Євген Степанович
Бахмач Є.С.
(1951 - )

Народився Євген Степанович Бахмач в 1951 році.

У 1973 році закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування (нині - Кіровоградський національний технічний університет ) за фахом «інженер-механік».

Свою трудову діяльність розпочав у 1973 році з посади посади виконроба лінійно-монтажної дільниці в Свалявському районному об’єднанні "Сільгосптехніка"

У 1973-1975 роках проходив службу у рядах Збройних Сил.

Після закінчення служби в грудні 1975 року продовжив свою трудову діяльність на керівній посаді будівельного тресту "Кіровоградсільбуд".

У 1980 році обійняв посаду заступника глави "Облміжколгоспбуду".

У 1986 році Євген Бахмач був призначений генеральним директором виробничого об'єднання «Кіровограднерудпром».

З 1992 року був призначений головою правління закритого акціонерного товариства «Кіровоградграніт» .

Надзвичайно великий внесок Бахмача Є.С. вніс у відродження і успішного розвитку Кіровоградського НВП «Радій» .

З серпня 1995 року його постійний член наглядової ради Товариства, а в липні 2001 року обраний головою ради. З цього моменту починається найкращий період діяльності ЗАТ «Радій». Умілий підбір і використання кадрового потенціалу, націленість на кінцевий результат праці, вдосконалення структури управління, ефективне використання основних і оборотних коштів, активна боротьба за ринок дала можливість підприємству увійти в число провідних на Україні по забезпеченню електронною апаратурою автоматизованих систем управління технологічними процесами на енергоблоках атомних електростанцій.

На підприємстві в надзвичайно стислі терміни розроблено, випробувано і впроваджено у виробництво ряд проектів принципово нових в атомній енергетиці, а саме:

- комплекси систем безпеки АЕС;

- уніфіковані комплекси технічних засобів з управління технологічними процесами АЕС;

- системи аварійно-попереджувальних захистів енергоблоків;

- системи автоматичного регулювання потужності енергоблоків;

- системи пожежної сигналізації.

Нові блоки №2 Хмельницької та №4 Рівненської АЕС успішно введені в експлуатацію завдяки своєчасному виготовленню на НВП «Радій» вищевказаних комплексів систем управління і захисту реакторних установок.

Устаткування НВП «Радій» в даний час експлуатуються на всіх АЕС України.

Протягом 2006 - 2008 років було встановлено обладнання електроживлення систем управління та захисту реакторів на енергоблоках №5 і №6 АЕЦ «Козлодуй» Болгарія. За результатами виграного тендера в 2008 - 2012 роках буде поставлено шість систем безпеки на АЕЦ «Козлодуй», одна з них успішно введена в експлуатацію в 2008 році, друга в травні 2009 року.

Крім продукції для атомної енергетики на підприємстві розвиваються інші напрямки виробництва - головки динамічні та акустичні системи, вироби рульової гідромеханіки.

НВП «Радій» вносить значний вклад в процес бюджетоутворення міста Кіровограда. Значно зріс обсяг випуску товарної продукції. Весь цей період підприємство створювало робочі місця, не скорочуючи кількості персоналу. Виконуються вимоги щодо працевлаштування інвалідів та осіб, які потребують соціального захисту.

Як і на інших підприємствах, підпорядкованих Бахмача Є.С., на НВП «Радій» реалізований цілий ряд заходів соціального плану - постійне поліпшення умов праці і побуту, підвищення заробітної плати, належна увага до відпочинку та лікування людей. Чи не відмовилися на підприємстві від таких об'єктів як гуртожиток, Будинок культури, бази відпочинку на Азовському морі, послугами яких користуються крім працівників заводу і жителі міста Кіровограда, а також їдальні, медпункту, істотно покращуючи їх стан.

В особистому плані голові наглядової ради НВП «Радій» характерні такі риси як щирість, висока відповідальність і дисципліна, вимогливість як до себе, так і до підлеглих, чуйність до людей і порядність у відносинах з партнерами і співробітниками.

Постійно надає спонсорську і благодійну допомогу дитячим та медичним закладам, релігійним громадам, фінансово малозабезпеченим громадянам. Щорічно напередодні Дня Перемоги більше ста учасників Великої Вітчизняної війни, в минулому працівників заводу, отримують грошову винагороду, продуктові набори, їх відзначають в урочистій обстановці в Будинку культури з концертом і святковим обідом.

Бахмач Є.С. є одним з ініціаторів і виконавців спорудження пам'ятника Ангелу - Хранителю Кіровоградщини на честь 250-річчя міста Кіровограда, пам'ятника першому міському голові Пашутіну , пам'ятного знаку жертвам Голодомору, встановлення пам'ятних хрестів на місці зруйнованих шести храмів, обладнання каплиці в ВП №6 та інших заходів.

Підприємство придбало і передало в оренду автобусному парку 17 комфортабельних автобусів, чим значно покращили умови перевезень жителів міста Кіровограда в першу чергу людей з фізичними вадами, побудована і введена в експлуатацію газозаправна станція для автомобільного транспорту кіровоградців.

Протягом десяти років очолює об'єднання «Православна Просвіта», проводить велику роботу по відродженню Православ'я, кращих духовних традицій українського народу.

З 2005 р є головою правління Кіровоградського обласного відділення Українського союзу промисловців і підприємців.

Автор двох патентів: Система управління і контролю положення органів регулювання ядерного реактора (RU 2412493 C1) і Керуюча цифрова система безпеки атомної електростанції і спосіб забезпечення параметрів безпеки (RU 2356111 C2).

Євген Бахмач за трудові успіхи нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України, присвоєно почесне звання «Заслужений працівник промисловості України», нагороджений Орденом Різдва Христового і Орденом Нестора Літописця.

Рішенням Кіровоградської міської ради 3 вересня 2009 року Бахмача Євгену Степановичу було присвоєно Почесний громадянин міста Кіровограда. [19][25]

Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами з нагоди Дня Соборності України. Серед нагороджених Голова наглядової ради акціонерного товариства «НВП «Радій» Євгеній Бахмач отримав орден «За заслуги» ІІ ступеня. (газета 21 Канал, №5 (1511), 28.01.2021)

Количество просмотров: 8603


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх