Система Orphus

Головна » Парки, сквери

Парк імені Пушкіна О.С.

Дата додавання: 2013-05-11

Парк
Парк
Парк
Парк
Парк
Парк
Парк

Парк імені О.С. Пушкіна був утворений шляхом з'єднання плавного вигину русла (меандри) річки Інгул на початку ХХ століття. Згідно з планом міста за 1913 рік ці роботи вже були заплановані.

фрагмент плану
Фрагмент плану міста за 1913 рік.

Автор проекту - архітектор Ввозний.

Парк був названий на честь великого російського поета - Олександра Сергійовича Пушкіна.

Пушкін О.С.
Пушкін О.С.
(1799 - 1837)

Парк ім.Пушкіна - це штучний острів який не обгороджений, зона відпочинку для мешканців міста, розташований на лівому березі річки. Острів називається - Козачий . У самому центрі парку був побудований фонтан, в даний час від нього зберігся лише фундамент.

Можна також зустріти інформацію, що раніше в парку був великий дуб, з ланцюгами і котом, оформлений за поемою Пушкіна «Руслан і Людмила» (... У лукоморья дуб зелёный, златая цепь на дубе том: и днём и ночью кот учёный всё ходит по цепи кругом). Але, на превеликий жаль підтвердження даної інформації немає, про що свідчать особисті бесіди зі старожилами міста.

Парк імені Пушкіна за два роки має всі шанси стати улюбленим місцем відпочинку жителів міста. Як повідомив головний міський архітектор В. Мездрін, сьогодні відбуваються переговори з інвестором, який хоче побудувати на острові аквапарк, лунапарк, дитячі майданчики тощо. Все це буде називатися «Острів скарбів» . ( газета 21 Канал, №34, 22.08.2013 р. )

Згідно з рішенням виконкому Кіровоградської міськради в парку Пушкіна скоро з'являться 5 атракціонів. Сьогодні триває відновлення огорожі набережної і в майбутньому планується зробити освітлення.(газета 21 Канал, №20, 14.05.2015 )

Схему розташування парку можна побачити на мапі:


Переглянути Парк ім. О.С. Пушкіна на мапі більшого розміру.

Кількість переглядів: 4170


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх