Система Orphus

Головна » Кінотеатри

Кінотеатр "Зоряний" (закрився)

Дата додавання: 2011-05-02

Будівля кінотеатру було побудовано в 1964 році в центрі міста яке було розраховане на 847 місць, архітектор - Лідія Крейтор. Завдяки ступінчастому розміщенню крісел глядачам забезпечена добра видимість з будь-якого місця. Акустику в залі створювали 24 динаміки, що розташовані на стелі, за екраном і в залі. Ширина екрана – більше 17 метрів, висота понад 7 метрів. Його виготовлено з хімічного матеріалу – полівінолу, що надає екранові підвищеної світлочутливості. У холі кінотеатру розташовувався мінібар-кафе.

Спочатку кінотеатр називався - «Комсомолець».

кінотеатр Комсомолець
фото: Кропивницький. Історія в світлинах

Незважаючи на ряд існуючих на той час кінотеатрів («Ятрань», «Мир», «Дзержинський», «Хроніка») «Комсомолець» стає найпопулярнішим і провідним кінозалом в місті в період з 1970 по 1980 роки. На таку популярність вплинуло його місце розташування і транспортна «розв'язка».

кінотеатр Комсомолець
Листівка Кінотеатру
(фото галереї Єлисаветград)

На початку 90 років кінотеатр перейменували в «Зоряний».

В період з 1990 по 2000 року було вироблено ряд реконструкцій кінозалу: поліпшення комфортабельності залу, переобладнання апаратури (проекційної, звуковідтворювальної). Десь в цей час кінотеатр був обладнаний малим залом.

До 2000 року кінотеатр «Зоряний» залишався єдиним в місті, що дозволяло йому далі функціонувати.

01 липня 2014 року кінотеатр «Зоряний» був закритий через нерентабельність (важко конкурувати з сучасними технологіями).

На даний момент будівля кінотеатру використовується для різних виставок. [16]

Наприкінці 2019-го року депутати міської ради відмовили ТОВ «Кінотеатр Зоряний» у змінні цільового призначення земельної ділянки, на якій той розташований.

Міська влада Кропивницького категорично проти облаштування продуктового супермаркету в приміщенні кінотеатру «Зоряний», і не дасть жодних пов’язаних дозволів. ( газета 21 Канал, №06 (1460), 06.02.2020)

Схему розташування пам'ятника можна побачити на мапі:


Переглянути Кінотеатр "Зоряний" на карті більшого розміру

Кількість переглядів: 4133


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх