Система Orphus

Головна » Лікарні

Кіровоградська обласна лікарня

Дата додавання: 2011-05-15

Адреса: просп. Університетський, 2/5

Телефон: (0522) 56-13-05

E-mail: kol@shtorm.com, kirovograd-obl-likar@ukr.net

http://hospital.edukit.kr.ua

Кіровоградська обласна лікарня
Кіровоградська обласна лікарня
Кіровоградська обласна лікарня
Кіровоградська обласна лікарня

Кіровоградська обласна лікарня - багатопрофільний лікувально-профілактичний заклад.

Кіровоградська обласна лікарня заснована в 1945 році.

Корпус обласної лікарні, який зараз височить на проспекті «Правди» в Кіровограді – це лише головна будова цілого лікарняного комплексу, який буде тут зведено. Проект його передбачає – окрім вже збудованого головного корпусу на 1000 ліжок та операційної – чотири дев’ятиповерхові блоки палатних секцій, поліклініку, харчовий блок, господарчі приміщення. Всю територію навколо буде благоустроєно і озелененою. (газета «Молодий комунар», липень 1976)

Обласна лікарня
листівка 1984 рік
(фото галереї Єлисаветград)

31 січня президент України Віктор Янукович відкрив перший в країні перинатальний центр третього рівня, який розташувався на 2 поверсі. Там зосереджено найсучасніше обладнання, аналогів якому немає в Україні, для обстеження і лікування, вагітних з різними ускладненнями і надання допомоги новонародженим. Це дозволить надавати більш ефективну допомогу мешканкам Кіровоградщини, покращити обстеження та лікування вагітних з ускладненнями.

Перинатальний центр це частина Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства».

Відкриття Кіровоградського перинатального центру

Відкриття Кіровоградського перинатального центру
Відкриття Кіровоградського перинатального центру
Відкриття Кіровоградського перинатального центру
Відкриття Кіровоградського перинатального центру
Відкриття Кіровоградського перинатального центру
Відкриття Кіровоградського перинатального центру
Выступление президента Украины на заседании Наблюдательного совета
Кіровоградський перинатальний центр Кіровоградський перинатальний центр Кіровоградський перинатальний центр Кіровоградський перинатальний центр Кіровоградський перинатальний центр Кіровоградський перинатальний центр

Президент України В. Янукович високо оцінив новозбудований Кіровоградський обласний перинатальний центр та подякував місцевій владі за зусилля, які були докладені для його створення.

Завдання побудувати, такий центр В. Янукович, поставив ще 22 жовтня 2010 року, перебуваючи в Кіровограді з робочим візитом.

Загальна площа центру становить 3 860 кв. м. Загальна вартість проекту з будівництва Кіровоградського обласного перинатального центру становила 35,4 млн. грн., в тому числі на 22,6 млн. грн. було закуплено медичного обладнання. Благодійні фонди передали центру техніку для відділення інтенсивної терапії новонароджених на 4,3 млн. грн.

Керівник Кіровоградського обласного перинатального центру Тетяна Мітєва розповіла, що новий заклад щороку може приймати 2,5 тисячі породіль, зокрема, жінок з найскладнішими патологіями. Фахівці закладу також здійснюватимуть централізований моніторинг за жінками з сложненним ходом вагітності.

Репортаж відкриття перинатального центру можна подивитися тут.

В середині жовтня 2012 року в обласній лікарні заробила сучасна лабораторія , завдяки якій можна отримати комплекс дослідження крові будь-якої складності. Устаткування дає можливість дуже швидко і точно отримувати дані досліджень, оскільки вона повністю автоматична.

Зараз в 2013 році гемодіалізний центр обласної лікарні - це 15 машин, 5 з них екстра-класу, сучасна система водоочистки. Всі вони розташовані в орендованих приміщеннях інтенсивної терапії (точніше в 5 залах), а за всіма вимогами вони повинні знаходитися в одному приміщенні. За словами головного лікаря Лариси Андрєєвої , приміщення для єдиного гемодіалізного залу вже вибрано, його площа близько 100 кв.м. В якому планують розташувати 14 гемодіалізних машин, 15-я буде в реанімаційному відділенні. У зв'язку з цим стартувала благодійна акція «Разом - заради добра» , що має на меті зібрати кошти для створення гемодіалізного залу в обласній лікарні. Орієнтована вартість проекту - 500 тис.грн. Ідея проведення такої акції належить головному лікарю обласної лікарні, депутату міської ради Лариси Андреєвої. (газета 21 Канал, №50, 12.12.2013)

головний лыкар Андрєєва
Андрєєва Л.М.

В обласній лікарні після ремонту відкрилося єдине в області опікове відділення. Протягом року тут будуть отримувати допомогу близько 500 пацієнтів. На реконструкцію з обласного бюджету було виділено 3,9 млн. грн. ( газета 21 Канал, №49, 03.12.2015 р. )

Опікове відділення Кіровоградської обласної лікарні отримало сучасне медичне обладнання на загальну суму 5 мільйонів гривень за сприяння народного депутата України Олександра Горбунова. Під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника депутат особисто передав керівнику лікувального закладу Ларисі Андрєєвої документи на апарати штучної вентиляції легенів, анестезії та штучного дихання і дихальної терапії. Вся апаратура вже встановлена ​​в оновленому опіковому відділенні обласної лікарні - єдиним в області. ( газета 21 Канал, №25 (1323), 22.06.2017 р. )

Головному лікарю Кіровоградської обласної лікарні Андрєєвої Ларисі Миколаївні Президент України Петро Порошенко присвоїв звання "Заслужений лікар України". (газета 21 Канал, №45 (1395), 08.11.2018 )

Президент Володимир Зеленський присвоїв почесне звання “Заслужений лікар України” Олені Смірновій – завідувачці інфекційного відділення Кіровоградської обласної лікарні за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю. (газета 21 Канал, №50 (1556), 09.12.2021)

Схему розташування лікарні можна побачити на мапі:


Переглянути лікарню на мапі більшого розміру

Кількість переглядів: 17532


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх