Система Orphus

Головна » Пам'ятники

Пам'ятник Пашутіну О.М.

Дата додавання: 2011-10-05

пам'ятник Пашутіну
пам'ятник Пашутіну
пам'ятник Пашутіну
пам'ятник Пашутіну
пам'ятник Пашутіну
пам'ятник Пашутіну
пам'ятник Пашутіну

Пам'ятник був встановлений 19 вересня 2009 році до 255-річного ювілею міста Кіровограда на честь першого градоначальника - Олександра Миколайовича Пашутіна , який завжди користувався вдячної любов'ю міського населення і ніколи не втрачав своєї популярності.

За час його перебування на посаді, місто пережило свій розквіт, зокрема в ньому з'явився перший в Україні трамвай і перший професійний український театр.

Обов'язки міського голови Пашутін виконував безоплатно - все своє платню він передавав на потреби міста. Часто надавав грошову допомогу зі своїх особистих коштів. При цьому приватна щедрість в ньому поєднувалася з розважливою ощадливістю громадських грошей. Незважаючи на свою зайнятість Олександр Миколайович зміг скласти унікальну міську хроніку, видану в 1897 році під назвою «Історичний нарис м.Елісавтеграда». Ця книга довгий час була єдиним доступним джерелом історії міста.

01 листопада 1905 року в 16 годин 30 хвилин єлисаветградський міський голова надвірний радник Олександр Миколайович Пашутін помер.

Автор проекту: архітектор - Віталій Кривенко, скульптор - Любомир Яремчук .

Скульптура була відлита на Львівській скульптурній фабриціPikART group.

Схему розташування пам'ятника можна побачити на мапі:


Переглянути пам'ятник Пашутіну на мапі більшого розміру.

Кількість переглядів: 6313


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх