Система Orphus

Головна » Підприємства

М'ясокомбінат «Ятрань»

Дата додавання: 2011-12-07

Адреса: вул. Братиславська, 82

Телефон: (0522) 34-52-99

http://www.yatran.com

М’ясокомбінат «Ятрань»
М’ясокомбінат «Ятрань»
М’ясокомбінат «Ятрань»
М’ясокомбінат «Ятрань»
М’ясокомбінат «Ятрань»
М’ясокомбінат «Ятрань»
М’ясокомбінат «Ятрань»

У 1960 році в Кіровограді розпочалося будівництво потужного харчового підприємства - м'ясокомбінат. Воно займає площу 18 гектарів і містить повний комплекс виробничих одиниць по переробці м'яса - холодильник на чотири тисячі тонн м'яса з компресорною і апаратною, м’ясожировий і ковбасний цехи, блоки перед забійного утримання худоби, підсобні приміщення та ін. Комбінат буде випускати сімдесят тонн м'яса, п'ять тонн ковбас і десять тонн бекону за зміну, він здатний зберігати одночасно до чотирьох тисяч тонн м'яса. Повна кошторисна вартість комплексу - 45 мільйонів рублів. Завершити будівництво комбінату планували протягом двох років.[31]

У травні 1960 року Кіровоградський птахокомбінат отримав нове обладнання від Угорської народної республіки. Це конвеєрна лінія для переробки птиці. Весь процес роботи повністю механізований. Пропускна здатність конвеєра - 8 000 голів птиці за зміну. З введенням в дію цієї лінії продуктивність праці збільшитися на 35%.(газета 21 Канал, №21 (1423), 23.05.2019)

Газетна стаття
Газета "Кіровоградська правда", 16.03.1960 р., № 54, інв.№ 354, арк.23
(фото з державного архіву Кіровоградської області)

У жовтні 1972 року до 14 цехів Кіровоградського м’ясокомбінату прибавився новий – кролезабійний. Його недавно прийняла державна комісія з доброю оцінкою.(Кіровоградська преса, жовтень 1972)

М'ясокомбінат "Ятрань" - підприємство харчової промисловості, яке спеціалізується на виготовленні варених, варено-копчених і сирокопчених ковбас.

Підприємство виготовляє продукти як по ДСТУ, так і за власними оригінальними розробками.

У 2002 році, вперше серед м'ясопереробних підприємств, впровадили сертифіковану систему управління якістю відповідно до міжнародного стандарту ISO 9001:2000.

Знак підприємства М’ясокомбінат "Ятрань"

У 2007 році м'ясокомбінат пройшов сертифікацію за стандартом менеджменту безпеки продуктів харчування ISO 22000, який включає в себе принципи HACCP (система управління, в якій безпечність харчових продуктів розглядається через оцінювання та контроль біологічних, хімічних і фізичних джерел небезпеки на всьому ланцюжку виготовлення кожного харчового продукту, починаючи від надходження сировини, збереження до переробки, розподілу і споживання кінцевого продукту). Система НАССР є єдиною системою управління безпекою харчової продукції, яка довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями.

Асортимент ковбасних виробів становить понад 200 найменувань і постійно оновлюється відповідно до вимог ринку. Необхідно відзначити, що значну долю в загальному обсязі ковбасних виробів займають ковбаси виготовлені за традиційними технологіями.

Серед асортименту продукції підприємства є такі найменування: варені ковбаси, сосиски, сардельки, сирокопчені ковбаси, сиро-в'ялені ковбаси, шинка, пельмені, равіолі, вареники.

При виробництві продукції не додаються продукти з генетично-модифікованими організмами, соя та інші домішки. Більшість продукції упаковано в багатошарову плівку, що гарантує гігієнічну безпеку і свіжість продукту. Реалізацію готової продукції товариство здійснює через власні фірмові магазини, національні та регіональні мережі супер- і гіпермаркетів і роздрібні магазини більшості регіонів України за прямими договорами.

У 2013 році з нагоди Дня працівника сільського господарства Президентом України було присвоєно звання "Заслужений працівник промисловості України" виконавчому директору ТДВ "М'ясокомбінат" Ятрань "- Артеменко Наталії Михайлівні.

Кількість переглядів: 9251


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх