Система Orphus

Головна » Пам'ятники

Монумент «Стріла Амура»

Дата додавання: 2012-02-29

Пам’ятник «Стріла Амура»
Табличка пам’ятника «Стріла Амура»
Пам’ятник «Стріла Амура»
Пам’ятник «Стріла Амура»
Пам’ятник «Стріла Амура»

Монумент «Стріла Амура» являє собою лавочку (лавку), яку пронизує стріла Амура.

Лавка або лавочка - це символ людей які цілуються і закоханих пар, яка асоціюється з любов’ю, романтичними побаченнями тихими вечорами. Це символ любові і єдності двох закоханих сердець.

Пам’ятник був встановлений 19 грудня 2009 року поблизу міського виконавчого комітету (Міськвиконкому).

Ініціатива створення пам’ятника належить художній галереї Андрія Кадигроба, медіа - групи «Весь Кіровоград», а також багатьом філантропам і фотографам, імена яких можна прочитати на пам'ятній табличці встановленої поруч. Спочатку табличка була розташована на підлозі біля лавочки, пізніше була переміщена на стіну за лавкою. Таке переміщення було зроблено з метою збереження таблички, оскільки перебуваючи внизу була велика ймовірність її ушкодження.

Автор проекту - Вадим Мездрін.

Пам’ятник «Стріла Амура» облюбували вже молодята нашого міста, оскільки на нього вже почали вішати весільні замки з написаними (вигравіруваними) на ньому іменами молодят. До появи цього пам’ятника, весільна традиція вішати замки належало мосту через річку Інгул .

Ця традиція прийшла до нас із Древньої Русі. Щасливі молодята клали замкнений замок під поріг будинку, а ключ викидали від сторонніх очей. Минуло багато років і це традиція, трохи, видозмінилася. У сучасній традиції весільний замок вішають (закріплюють) зазвичай на мосту або дереві любові, а ключик викидають в річку. Такий замок символізує міцність відносин і непорушність союзу.

Схему розташування пам’ятника можна побачити на мапі:


Переглянути Монумент «Стріла Амура»на мапі великого розміру

Переглянути усі пам’ятники на мапі можно тут.

Кількість переглядів: 4397


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх