Система Orphus

Дата додавання: 2011-06-09

Відомо, що спочатку вулиця називалася - Ярмарковий бульвар. Швидше за все цю назву дали через проектовану ярмаркову площю, яку планували, але так і не побудували. Вулиця відноситься до старовинних вулиць міста її можна побачити на плані міста за 1913 рік.

Пізніше вулицю перейменували і тепер вона відома як вулиця Комарова . Дата перейменування невідома.

Вулиця названа на честь льотчика-космонавта, інженера-полковника, двічі Героя Радянського Союзу - Володимира Михайловича Комарова.

Комаров
Комаров В.М.
(1927 - 1967)

Свій перший космічний політ Володимир Комаров здійснив 12 жовтня - 13 жовтень 1964 на борту космічного корабля «Схід» разом з космонавтами Костянтином Феоктістовим і Борисом Єгоровим. Це був перший в світі багатомісний космічний корабель.

Вперше в історії екіпаж здійснював політ без скафандрів, а також вперше була застосована система м'якої посадки. Підсумкова тривалість польоту склала 24 години 17 хвилин, за цей час корабель 16 разів облетів земну кулю.

За успішне виконання польоту Володимиру Комарову було присвоєно звання Героя Радянського Союзу, вручений орден Леніна і Медаль «Золота Зірка». Незабаром йому присвоїли кваліфікацію «Космонавт 3-го класу», а 23 січня 1965 його призначили інструктором-космонавтом в групу космонавтів, що готувалися за програмами Міністерства оборони.

У вересні 1965 року він був включений в групу підготовки до польоту за програмою «Союз». У серпні 1966 року прийнято рішення, що Володимир Комаров буде пілотувати «Союз-1». Цей політ 23 квітня - 24 квітня 1967 року виявився фатальним: Володимир Комаров загинув при завершенні програми польоту , коли під час спуску на Землю не вийшов основний парашут апарату, що спускався. Стропи запасного парашута скрутилися через обертання апарату що спускався. На великій швидкості спускний апарат врізався в землю в пустельній місцевості в Адамовський районі Оренбурзької області і загорівся. Апарат був повністю зруйнований при зіткненні з землею. [17]

На місці загибелі Комарова В.М. споруджений пам'ятний комплекс.

За героїзм, мужність і відвагу, проявлені при здійсненні польоту, Володимир Комаров нагороджений другою медаллю «Золота Зірка» (посмертно).

Протяжність вулиці складає до 2000 метрів. Переглянути перелік протяжності всіх вулиць можнатут.

Кількість переглядів: 12804


При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на офіційний сайт http://www.elisavetgrad.ho.ua обов'язкова

  Наверх